13 redenen waarom weer thuis wonen niet zo erg is

Sinds augustus 2011 woon ik op kamers in Leeuwarden. In februari begin ik met mijn afstudeerstage in Amsterdam. Dan blijf ik natuurlijk niet in Leeuwarden wonen. Ik ga weer bij mijn moeder wonen. Met de bus doe ik er 33 minuten over om op Amsterdam Centraal te komen, dus ik ga geen kamer in Amsterdam zoeken. Wanneer ik dit vertel, kijken mensen me altijd met grote ogen aan. ‘Ga je weer bij je moeder wonen?’ en ‘Dat zou ik dus echt niet meer willen!’ zijn de twee opmerkingen die ik het meeste krijg.

Voor mij is het gewoon de beste oplossing. Kamers zijn in Amsterdam hartstikke duur, dus als ik een kamer wil waar ik enigszins kan leven, dan ben ik waarschijnlijk twee keer zo duur uit als ik nu ben. Maar daarnaast zijn er nog veel meer redenen waarom ik het niet erg vind om weer thuis te wonen.


Wordt alleen wel passen en meten om ook al mijn spullen die nu in Leeuwarden staan in mijn kamer in Zaandam kwijt te kunnen!

 1. Ik hoef niet meer alle avonden voor mezelf te koken, we wisselen het gewoon af
 2. Mijn bed in Zaandam is zooooo fijn, daar kan ik nu iedere nacht van genieten in plaats van alleen in het weekend
 3. ‘Maar dan heb je nooit tijd voor jezelf!’ – Daar heb ik een eigen kamer voor en daarbij werkt mijn moeder niet op dezelfde tijd als ik en heeft zij ook haar eigen leven, dus ben ik ook wel eens alleen thuis
 4. Mijn hele familie woont in de Randstad, dus die kan ik veel vaker zien (al kan dat ook vanuit Amsterdam, maar ssst)
 5. De douche bij mijn moeder is zo veel fijner dan de douches die ik bij mijn kamers in Leeuwarden heb gehad en waarschijnlijk in Amsterdam zou hebben
 6. Het huis van mijn moeder is veel schoner dan een studentenhuis
 7. Mijn moeder heeft twee koelkasten voor twee personen, in plaats van één koelkast voor z’n drieën in een studentenhuis
 8. ‘Maar dan gaan je ouders zo op je letten!’ – Het maakt mijn moeder niet uit wat ik doe, zo lang ik haar maar niet (al te veel) dwars zit. Uitgaan? Prima, als ik haar maar niet wakker maak als ik thuis kom.
 9. Ik hoef me niet te vervelen als ik na het werk/school thuis niks meer te doen heb, want mijn zus woont zo dicht bij dat ik er in mijn pyjama naar toe kan zonder dat iemand me hoeft te zien (haha) (en in Amsterdam ken ik niet zo veel mensen)
 10. In Amsterdam zou ik waarschijnlijk altijd door de stad moeten hardlopen, bij mijn moeder kan ik door het bos, door een natuurgebied, om een woonwijk heen etc.
 11. Als ik ziek word, hoef ik niet eerst met het ov naar huis toe (tenzij ik ziek word op stage), want ik ben al thuis (dit is vooral rot als je nog drie uur in het ov moet zoals vanuit Leeuwarden)
 12. Wanneer ik na een dag stage thuis kom, is er vaak iemand tegen wie ik kan praten en hoef ik niet tot het weekend te wachten of te bellen, want daar houd ik niet zo van
 13. ‘Maar je kan in Amsterdam zo goed uitgaan!’ – Inderdaad en de nachtbus van Amsterdam naar Zaandam stopt voor mijn moeders huis, dus ik kan alsnog in Amsterdam uit gaan

Waarom zou jij het niet zo erg vinden om weer thuis te wonen?

Share:

9 Comments

 1. December 20, 2014 / 9:01 pm

  Ik ben net begonnen met mijn spullen weer terug verhuizen naar Veenhuizen. Ik heb mijn hele kamer vol staan met dozen en tassen en ik moet ook echt even passen en meten om mijn spullen kwijt te moeten maar ik vind thuis wonen ook helemaal geen ramp.

 2. December 20, 2014 / 9:16 pm

  Omdat we altijd zo lekker lang tafelen met z’n allen ‘S avonds :) Maar ik zou toch echt niet meer thuis willen wonen, nu! :p

 3. December 21, 2014 / 10:10 am

  Ik heb weer een poosje terug thuis gewoond en dat vond ik zooooo lastig! Naast dat je opeens heel veel verantwoordelijkheden neerlegt, worden thuis toch dingen op een andere manier gedaan en dat botste bij mij nog wel eens. Ik was te gewend aan de vrijheid die ik had.

 4. December 21, 2014 / 10:11 am

  Ik begrijp je helemaal hoor. Heerlijk!

 5. December 21, 2014 / 4:28 pm

  Toen mijn eerste relatie uit ging heb ik ook weer een paar maanden thuis gewoond en ik vond het heerlijk! Ik zou het nog steeds niet erg vinden trouwens, ze wonen erg mooi en je hebt altijd iemand om mee te kletsen bij ons :-D.

 6. December 22, 2014 / 11:24 am

  Heerlijk hoor en groot gelijk heb je! Ik verlang soms wel om uit huis te gaan, maar dat is meer omdat ik midden in de stad wil wonen. Ik geniet er nog maar even van om thuis te wonen haha

 7. December 22, 2014 / 4:36 pm

  Ik zou het best wel erg vinden. Maar dat komt omdat ik nog 2 broers hebben en mijn ouders niet zo groot wonen. Het is altijd een hele puzzel van wie wanneer de badkamer kan gebruiken en dat vind ik er zoooo verschrikkelijk :s

 8. Mama
  December 22, 2014 / 11:32 pm

  ik vind het heel fijn dat je weer bij mij komt wonen. We delen de klusjes samen en hé, je bent volwassen, je hoeft geen verantwoording meer af te leggen…. en ik dus ook niet :-).
  Ik heb er zin in.

 9. Leoni
  February 14, 2015 / 1:22 pm

  Goede motivatie om weer thuis te wonen en daar is ook helemaal niks mis mee. Ik vond en vind het ook heerlijk om thuis te wonen bij mijn ouders, alleen had het voor mij een hele andere reden om naar huis te gaan bij jou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *