Blogtag top drie

Door Leonie werd ik getagd voor de Blogtag top drie. Dus dat gaan we dan maar doen. Hebben jullie ook nog iets te lezen in deze donkere dag voor kerst (maar vanavond is kerst, woohoo! Gaan jullie nog leuke dingen doen?).

Regels

 • Link naar deze blogpost (check!)
 • Gebruik als illustratie je favo plaatje dat iets te maken heeft met het getal drie (check! Onderstaande foto maakte ik toen ik drie dagen in Parijs was. Je ziet een aantal straatmuzikanten in Mont Martre)
 • Beantwoord de elf vragen op jouw manier (check, zie hier onder)
 • Nomineer twaalf andere bloggers en laat hen weten dat je ze genomineerd hebt (daar ga ik ondertussen over nadenken

blog top drie

 1. Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?
  Ik vind een laptop/computer of desnoods mijn telefoon met internetverbinding erg handig. Daarbij is inspiratie onmisbaar en is een camera/telefoon met camera ook wel fijn.
 2. Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?
  Ik vind een stukje over de blogger op de homepage wel heel handig. Als ik op een nieuwe blog terechtkom, lees ik dat als eerste! Daarbij is beeld wel fijn, alleen tekst komt zo op je af. De blogs moeten ook leuk zijn, dat is misschien wel het belangrijkste.
 3. Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefste?
  Hardlopen, dagjes uit en reizen.
 4. Wat zijn de drie populairste posts op je blog?
  Even zoeken of ik dat uit kan vinden.. De populairste posts all time (dus sinds 01 januari 2010!), zijn “30 day shred, hoe zit dat?” uit augustus 2012, “James Potter series” uit januari 2013 en “Tapas eten bij La Cubanita” ook uit januari 2013.
 5. Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?
  Ik heb het de afgelopen jaren superleuk gevonden om nieuwe mensen te leren kennen via mijn blog (1), ik wil van mezelf af schrijven (daarom ben ik ook ooit begonnen met bloggen) (2) en ik hoop dat lezers soms iets aan mijn blog hebben, maar dat vraag ik me wel eens af, haha (3).
 6. Via welke drie social media is jouw blog te volgen?
  Mijn blog volg je via Bloglovin’. Daarnaast kun je mij nog volgen op Twitter of Instagram.
 7. Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?
  Voor mij is een heel groot voordeel alle mensen die ik leer kennen. Dankzij het bloggen ben ik best wat vrienden rijker! Daarnaast zijn er dankzij het bloggen deuren voor me open gegaan (stages, bijbaantje). Ik weet zeker dat ik een aantal dingen niet had gedaan of dat een aantal dingen niet waren gelukt als ik niet had geblogd. Een nadeel vind ik dat niet-bloggers vaak niet begrijpen wat je doet. Ik ben de enige blogger in mijn (tekstschrijvende communicatie)klas en volgens mij hebben de meesten zoiets van ‘pff, bloggen’. Dat vind ik wel jammer. Maar goed, ik doe het niet voor hun!
 8. Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?
  Eh, even kijken of ik dit kan vinden! Ik kan geen lijstje vinden, maar als ik bij de comments zoek dan zie ik dat mijn moeder 282 keer een reactie heeft achtergelaten. Ik schrijf wel ieder jaar een overzichtje van de statistieken die ik van Jetpack krijg en vorig jaar waren de top drie commenters Roxanne, Dina en Sylvia. Over iets meer dan een week zie ik als het goed is de statistieken van dit jaar, dus dan komt er weer een nieuw overzichtje online!
 9. Wat zijn jouw drie favoriete blogs van andere bloggers?
  Alleen van andere bloggers, of mag een andere blog ook? Ik heb vandaag zelf een nieuw project gelanceerd waar ik natuurlijk erg trots op ben, dus dat is op dit moment natuurlijk een favoriete blo, hihi. Ik zou het ook heel leuk vinden als jullie even gingen kijken (en volgen) (en ja, mooie sluikreclame dit). Plukhetleven.com! Als ik dan even bij mijn Bloglovin’ lijst kijk, dan lees ik op dit moment denk ik het liefste bij Annemerel en Leonie. En een derde van een andere blogger is Ashleylynn.nl. Ik volg haar blog al zo lang! Volgens mij ben ik door Ashley begonnen met bloggen, 10 jaar geleden!
 10. Over welke drie onderwerpen lees je het liefste bij andere blogs?
  Hardlopen, diaries en tips voor bloggen of productiviteit (want dat zorgt weer voor inspiratie).
 11. Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers?
  Vanuit mijn opleiding dan, want met next-chapter.nl houd ik me niet aan regels, haha. 1) Als je een bepaald imago voor ogen hebt, denk dan bij ALLES wat je post na of het bij je imago past. Het is een stuk moeilijker je imago te verbeteren dan het te verslechteren. 2) Teksten schrijven voor online media (dus ook je blog!) is heel anders dan voor print. Denk daar over na! 3) Let alsjeblieft op structuur. Tussenkopjes, beeld, witregels, korte alinea’s, korte zinnen. Dat maakt het veel makkelijker om te lezen, want online leest ook heel anders dan offline.

Oja, en 12 bloggers. Hmm. Ik heb ‘m al vaak voorbij zien komen, dus ik tag gewoon alle 12 bloggers die dit als eerste lezen, haha.

Waar ik nieuwsgierigr naar ben: wat gaan jullie doen de rest van de week?

Share:

3 Comments

 1. December 24, 2014 / 1:44 pm

  Leuk om te lezen!

 2. December 24, 2014 / 4:25 pm

  Tof dat je ‘m hebt ingevuld, die structuur-tip is een goeie :)

 3. December 28, 2014 / 12:04 am

  Leuk! Goede tips haha;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *