Een niet zo typische stagedag

Het leek mij leuk om een stagedag vast te leggen en te bloggen. (Nee, ik ga dat lelijke woord niet gebruiken.) Ik maakte ‘s ochtends een printscreen van mijn wekker en vergat eigenlijk de rest van de ochtend alweer dat ik de hele dag vast zou leggen, haha. Gelukkig kan ik ook tekst gebruiken, dus zie hier: een niet zo’n typische stagedag. (Is er ook interesse in een wel typische stagedag? Dan heb ik weer een keer blogstof, haha!)

IMG_7239 IMG_7241
Mijn wekker gaat iedere ochtend om 7 uur. Op dit moment. Als ik er wat meer routine in heb, dan verzet ik ‘m misschien nog wel een kwartier of half uur. Ik neem om 08.23 de bus, of een kwartiertje eerder om 08.08 als ik ‘s avonds wat eerder weg moet.

Ik loop via de grachten naar het kantoor op de Herengracht. Vandaag was er een leverancier van een café die sinaasappelen had laten vallen, hihi. Daar moest ik natuurlijk een foto van maken!

IMG_7242 IMG_7243
Hier bedacht ik dus weer dat ik vandaag foto’s zou maken. Op stage zit ik de hele dag achter een iMac om op de hoogte te blijven van het nieuws en artikelen te schrijven voor de website(s). Op dit moment ben ik nog niet met mijn onderzoek/advies begonnen, maar ik heb wel al wat inspiratie op gedaan.

Rond een uur/half twee gaan we lunchen. Ik heb een Franse collega, dus we spreken Engels tijdens de lunch. Het kantoor is in een grachtenpand in Amsterdam en het is serieus een perfect kantoor. Het is heel hoog, wit, met enorme ramen. En ze hebben een rode Smeg-koelkast, waar ik al sinds ik jong was verliefd op ben.

IMG_7245 IMG_7256
Vandaag ga ik vroeg weg van stage, want ik ga naar de boekpresentatie van Charlotte in Den Haag. Voor stage schrijf ik hier weer wat over. Ik ga samen met Leonie en moet dus eerst de trein hebben. Het grootste gedeelte van mijn stage zit ik achter de computer, maar ik heb ook al wat leuke dingen gedaan. Zo heb ik een Masterclass ‘How to start a blog’ in Rotterdam gevolgd en mocht ik afgelopen zaterdag naar Boom Chicago.

Yay, boekpresentatie op een prachtig locatie! Ik heb het boek gelijk gekocht, want ik denk dat het best handig kan zijn!

IMG_7263 IMG_7264
Samen met Leonie ging ik erna nog even eten. Onderweg naar Vapiano kwamen we langs het Binnenhof en daar hebben we wat mooie plaatjes van vastgelegd.

Pizzaaaaaaaa! Ik nam de pizza bruschetta, een aanrader!

IMG_7268 IMG_7269
In de trein terug naar Amsterdam las ik vast wat in het Wetboek voor Bloggers.

En tijdens het wachten op het station in Amsterdam kocht ik het vervolg op ‘The Rosie Project’, ‘The Rosie Effect’. Ik ben er in de bus naar Zaandam ook al in begonnen, natuurlijk. Trouwens, de auteur van deze boeken heeft vorige week een tweet van mij geretweet, haha!

IMG_7271 IMG_7272
Ik was vroeger thuis dan ik had verwacht, dus samen met mijn moeder keek ik een aflevering van How to Get Away with Murder. Hier zijn we ongeveer 1,5e week geleden mee begonnen. We willen de afleveringen samen kijken, dus als mijn moeder geen avonddienst heeft, dan kijken we een aflevering. Vorige week keken we iedere doordeweekse dag een aflevering. Deze week werkt mijn moeder vier keer ‘s avonds, dus dat betekent dat we niet kunnen kijken, maar wel wat langer door kunnen met de serie, want er zijn pas 12 afleveringen (en we zijn al op de helft, oeps). Deze deken heeft mijn moeder trouwens gehaakt. En we passen er samen onder op de hoekbank, haha!

En eindelijk, tijd voor mijn bedje! Ziet het er niet heerlijk uit zo? Ik heb er vier (!) dekens op liggen! Omdat het wel erg warm is, zet ik meestal een paar uur mijn raam open, hihi. Deze chevron deken heeft mijn moeder voor mij gehaakt.

Share:

1 Comment

  1. February 22, 2015 / 3:18 pm

    Ondanks dat dit geen typische stagedag was, klinkt je stage wel heel erg fijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *