Get cooking: Tacotaart van Eveline

foto 2tacotaart

Een tijdje geleden was ik bij Eveline van Just Keep Running. Toen ze ging koken, vroeg ik of ik mocht helpen en of ik het dan mocht bloggen. Dat mocht, dus bij deze heb ik nog een recept voor jullie! Eveline heeft dit recept voor pittige tacotaart van Albert Heijn vandaan, maar we hebben ‘m zelf een beetje aangepast. Volgens het recept is het bedoeld voor vier personen, maar in mijn mening is dat te weinig. Als ik met mijn moeder, zus en zwager zou eten, zouden we hier niet genoeg aan hebben. Oh, en pittig is ‘ie niet, maar dat kun je natuurlijk zelf aanpassen.

Goed, veel plezier en eet smakelijk! Ook nu geld natuurlijk weer, als je het maakt, vind ik het leuk als je het deelt en mij tagt of me laat weten wat je ervan vindt.

foto 1tacotaart

Ingrediƫnten

 • Ui (1 normale, 2 sjalotjes)
 • 350 gr gehakt
 • Een blikje 400 gr blokjes tomaten
 • Een zakje geraspte kaas
 • 1 pak soft taco’s/tortilla’s (8 stuks/300 gr)
 • 1/2 potje tacosaus
 • 1 zakje tacokuiden
 1. Verwarm alvast je oven op 200 graden. Dan begin je met het snijden van je ui en dat fruit je.
 2. Gooi daarna het gehakt erbij en rul het gehakt.
 3. Nu mix je de tacokruiden erdoorheen en als je dat goed hebt verdeeld, doe je ook de blokjes tomaten erbij.
 4. In een ovenschaal leg je een tortilla/soft taco neer. Daarop verdeel je wat van de gehaktmix en kaas. Daar leg je weer een tortilla op en dan weer gehaktmix. Zo ga je door. Je mix moet op zijn voor de laatste tortilla.
 5. Op de kale bovenste tortilla verdeel je een half portje tacosaus. Daarop hebben wij de rest van de kaas gedaan (het halve zakje, hmmm! Kaasfreaks!)
 6. Het hele gebouw doe je een half uurtje in de oven op 200 graden.
 7. Serveer voor de nodige vitamientjes met een salade.
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *