Helweek dag 1: vaste gewoontes

20150629_053148

Het voordeel van vroeg opstaan: zonsopgang!

Gisteren liet ik jullie weten dat ik deze week meedoe aan Helweek. Maandag staat in het teken van gewoontes. Je zet je goede en slechte gewoontes op een rijtje en vraagt ook mensen in je omgeving om input.

Hoe ging de eerste dag?

Op dag 1 ging het opstaan een stuk makkelijker dan ik had verwacht toen ik zei dat ik Helweek ging doen. Om 5 uur de wekker is niet niks, maar gelukkig moest ik naar Leeuwarden. Als ik om 5 uur opsta, kan ik om 06.37 de trein pakken die rechtstreeks van Amsterdam Centraal naar Leeuwarden gaat. Dan moet ik om 5u ook echt mijn bed uit, dus dat kwam goed uit.

De nacht ervoor viel ik maar niet in slaap, dus die uren dat ik in de trein zat waren best zwaar. Gelukkig had ik tijd genoeg om het hoofdstuk over maandag te lezen en de opdrachten te doen, emails te beantwoorden, te lezen en te bloggen.

De regel ‘geen social media’ was lastiger vandaag. Als je even moet wachten of je verveelt, pak je heel snel je telefoon. Dat deed ik nu ook, maar ik mocht niet op social media. Veel had ik dus niet aan die telefoon. Het was vooral erg lastig toen ik wifi even aanzette omdat ik op moest zoeken hoe laat mijn trein ging. Ik zag de nummertjes bij Facebook en Whatsapp omhoog kruipen en moest erg mijn best doen om niet stiekem even te kijken. Ik ben benieuwd hoeveel berichten ik heb gemist aan het einde van de week.

Toen ik rond 3 uur thuis was, ben ik dus eerst een uurtje gaan sporten. Om dat al op de eerste dag over te slaan, kan natuurlijk niet. Daarna heb ik mijn tijd gevuld met bloggen, totdat we naar de diplomauitreiking van Zusje gingen. Zij wilde graag Subway eten (redelijk gezond), maar die was al dicht. Het enige wat nog open was en wat we konden eten voor de diplomauitreiking was een ijssalon en een Febo. Helemaal gezond heb ik dus niet gegeten (kleine patat zonde saus en een kipburger). Toen we eenmaal thuiswaren (half 11) ben ik me gelijk klaar gaan maken voor bed en lag ik er ietsjes te laat in.

20150629_220553
En ook nog een mooie zonsondergang!

Mijn Helweek

Omdat ik niet fulltime werk vind ik het wat lastig om vorm te geven aan Helweek. Ik heb nu eenmaal niet genoeg werk om 40 uur (of langer) aan te zitten. Daarom heb ik bloggen hierbij genomen en ga ik ook aan de studie. Verder wil ik alles met focus doen, dus ook het ontspannen. Een boek lezen valt voor mij onder ontspanning en deze week ook productiviteit. Als Helweek bevalt kan ik het over een tijdje misschien nog wel eens doen, als ik meer opdrachtgevers heb en dus meer werk heb. Deze week vul ik dus met bloggen, studie, werken en andere afspraken.

Gewoontes

Vandaag was het dus tijd om goede en slechte gewoontes op een rijtje te zetten. Best confronterend als je veel meer slechte gewoontes kan bedenken dan goede. Maar voor slechte gewoontes schreef ik de kleinste dingen op, zoals ‘s ochtends een kwartier eerder de wekker zetten zodat ik nog even social media door kan lezen. Terwijl ik voor goede gewoontes niet opschreef dat ik bijvoorbeeld op de hoogte blijf van het nieuws (op zich best belangrijk), maar alleen gewoontes kon bedenken als ambitie en groot dromen.

Zelia en Josianne doen deze week trouwens ook Helweek. Zij bloggen er ook over, dus misschien vinden jullie het wel leuk om hen ook te volgen. Zelia blogt op Just Keep Running over haar Helweek en Josianne doet dat op It’s a lovely day.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *