Helweek dag 2: modus en focus

Deze week doe ik mee aan Helweek. Dinsdag is het thema ‘modus en focus’. Goed opletten dus, aangezien dit voor mij één van de belangrijkste thema’s van deze week is. Deze regel is er ook eentje waar ik het meest op probeer te letten.

Hoe ging de tweede dag?

De tweede dag ging een stuk makkelijker dan de eerste dag. Waaorom? Ik denk vooral omdat ik deze dag veel bezig was en weinig zat, zoals in de trein. Om 5u sprong ik mijn bed uit en eerst nam ik een lekker lange douche. Helemaal verantwoord, want we letten deze week extra op ons uiterlijk en kleding. ‘s Ochtends was ik gelijk bezig met bloggen, e-mail en opdrachten. Ik had verwacht er de rest van de dag ook meer tijd voor te hebben, maar dat bleek niet zo.

Om 9u sprak ik met een vriendin af in de stad om te gaan shoppen. Ik had nog 1 korte broek (die iets te klein is) en daarmee overleef ik deze week natuurlijk niet (en hopelijk de weken die nog komen ook, haha). We zijn goed geslaagd! Ik kocht drie korte broeken, een blouse en twee jurken. ‘s Middags wilde ik bloggen en werken, maar ik heb zelf een soort van bandelette gemaakt. Eerst maar eens kijken of het een beetje werkt. Ik naaide er zelf eentje van een t-shirt, wat elastiek en een haarband met rubber stukjes die het glijden tegen gaat. Ik ben benieuwd!

‘s Avonds ging ik naar Zumba met een vriendin. Dat werd gegeven in een zaal met ramen rondom, waarvan twee zonneschermen kapot waren. Dat was zwaar! Vooral vanwege de hitte. Het dansen vond ik erg leuk en het was ook fijn dat er niet zoveel mensen waren.

Lessen van vandaag

Het voelde niet alsof ik nu echt productief ben geweest. Jammer. Wel heb ik al gemerkt dat die focus heel belangrijk is. Ik krijg taken sneller af, waardoor ik bezig kan met iets anders. Als ik even moet wachten tot de afbeeldingen geüpload zijn, wacht ik even en ga ik verder. Terwijl ik buiten Helweek even snel mijn mobiel pakte voor Twitter, Facebook, Instagram, etc. Dan moest ik eerst bijlezen, artikelen lezen, foto’s bekijken voordat ik verder ging, waardoor het veel langer duurde. Dat wil ik graag vasthouden na Helweek.

En die social media niet gebruiken? Ik vind het best heerlijk. Ik realiseer me nu pas hoeveel tijd ik daarmee verdoe. Wat zonde! Ja, ik ben nu slechter op de hoogte, maar dat overleef ik wel. Al die artikelen die ik nu niet lees of statusupdates die ik niet zie, jammer. FOMO is een stuk minder dan ik had verwacht. Ik ben alleen nieuwsgierig naar andere, belangrijkere dingen die ik nu niet kan lezen. Hoe is Leonie haar eerste week in Australie? Hoe is het al mijn studiegenoten vergaan bij de eindassessments? Maar al die andere dingen die je ziet op social media? Turns out it is not that important. Na Helweek ga ik social media niet helemaal afzweren, maar ik ga er wel een stuk minder tijd op verdoen. En ook wat accounts ontvolgen denk ik… Hetzelfde geld voor Bloglovin’. Die open ik deze week ook niet, en er zijn weinig artikelen die ik mis. Minder mensen volgen, meer zelf doen!

Op één of andere reden gaat het gezond eten ook veel beter. Hiervoor at ik over het algemeen ook gezond, maar nam ik wel regelmatig een ijsje, koekje, bakje chips, etc. Ik ben nu pas 2 dagen bezig, dus veel kan ik er niet over zeggen. Maar wel dat ik de afgelopen dagen geen moeite heb gehad met het afslaan van ongezond eten (behalve maandag bij het avondeten dus) en dat ik er ook helemaal geen trek in heb! Nu hopen dat het de rest van de week (en vooral ook daarna!) zo blijft.

Zelia en Josianne doen deze week ook Helweek. Zij bloggen er ook over, dus misschien vinden jullie het wel leuk om hen ook te volgen. Zelia blogt op Just Keep Running over haar Helweek en Josianne doet dat op It’s a lovely day.

Share:

1 Comment

  1. July 1, 2015 / 2:32 pm

    Wat leuk dadt je hier over schrijft. Ik ga volgende week op vakantie en Helweek gaat mee in de koffer. Kan ik er ook eens even goed naar kijken en het boek lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *