Helweek dag 3: timemanagement

20150701_213548

Deze week doe ik mee aan Helweek. Woensdag staat in het teken van timemanagement. Nog eentje die erg belangrijk is voor mij. In combinatie met die modus en focus van dinsdag kan je dan veel meer bereiken op een dag.

Hoe ging de derde dag?

Opstaan was een stuk moeilijker. Ik heb mezelf serieus afgevraagd of ik nog twee uur zou gaan slapen, in plaats van wat nuttigs doen. Dit is gelijk mijn grootste valkuil deze week. Ik moet taken inplannen. Ik had van te voren namelijk nog niet bedacht wat ik ging doen en toen was dat bed wel heel verleidelijk. Toch heb ik mijn laptop erbij gepakt en heb ik blogs geschreven en mailtjes geantwoord. En ja, wel in bed. In kon me er dus niet helemaal uitsleuren, maar ik heb niet meer geslapen! Behalve een paar minuten in de bus, tussen twee haltes in, haha. Ik vroeg me af hoe dat moest tijdens het werken op kantoor, aangezien ik daar ook de hele dag zit. Maar daar ben ik bezig met dingen. Aan het schrijven, content aan het zoeken en maken, social media updates aan het plannen (en privé social media aan het ontwijken!). Dus op kantoor voelde ik me helemaal niet meer moe.

20150701_191043

Presentatie Adidas

‘s Avonds ging ik naar Den Haag voor een evenement van T-Mobile over wearables. Verschillende merken lieten hier hun producten zien en er waren presentaties over de opkomst van wearables, wearables in combinatie met sport en wat Adidas met wearables doet. Erg interessant!

Vandaag was het ontwijken van (privé) social media een stuk lastiger, maar het is me gelukt. Voor het inplannen van content voor een klant had ik Tweetdeck en Facebook open staan en dan was het heel verleidelijk om eens naar de andere kant van het scherm te kijken of op het rode cijfertje te klikken. Op Tweetdeck heb ik een extra column toegevoegd, zodat ik de column met mijn eigen account niet zag. Op Facebook klikte ik per ongeluk op het wereldbolletje, maar heb ik niet meer verder geklikt. Trots op mezelf! Ik heb al meer dan drie dagen geen Whatsapp, Twitter, Facebook, Instagram, Snapchat en blogs gelezen. Behalve dan Facebook en Twitter voor die klant, maar dat is werken.

20150701_204202

Terug naar Amsterdam. Gelukkig kon ik meerijden, want vanwege een seinstoring had mijn trein 30 tot 60 minuten vertraging!

Lessen van vandaag

Plannen! Toevallig op de dag van Timemanagement leerde ik gelijk dat je dingen moet plannen, omdat je anders je bed niet uit gaat. Want hoeveel makkelijker spring je uit bed als je afspraken hebt of veel moet doen? Voortaan plan ik dus de dag van te voren wat ik ga doen en waar ik mee ga beginnen.

Ook merkte ik dat ik minder moe was als ik bezig was. Wat natuurlijk de bedoeling is: gefocust je lijst afwerken. Als ik moe ben moet ik daar dus niet aan toegeven en series gaan kijken (wat ik deze week ook niet mag), maar juist verder met de lijst. Dan voel ik me veel beter en krijg ik nog wat gedaan ook.

Zelia en Josianne doen deze week ook Helweek. Zij bloggen er ook over, dus misschien vinden jullie het wel leuk om hen ook te volgen. Zelia blogt op Just Keep Running over haar Helweek en Josianne doet dat op It’s a lovely day.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *