Helweek dag 5: rust en herstel

20150703_122723
Wandelen in het park in Zaandam
Deze week doe ik mee aan Helweek. Het thema van vrijdag is ‘rust en herstel’. Hoe fijn ik Helweek ook vind, ik kijk er ondertussen ook naar uit dat het klaar is. Vooral zodat ik er niet om 5u uit hoef!

Hoe ging de vijfde dag?

Ik was zoooo moe toen ik vrijdagochtend wakker werd. Echt verschrikkelijk. Één van de meditatiemomentjes van vrijdagochtend pakte ik dan ook voor een powernap. Ik deed de oefening in bed en heb 10 minuutjes geslapen. En daarna? Nergens meer last van gehad! Tenminste… niet zo overdreven als ervoor.

20150703_172055
Gezond in de trein, ik maakte ook een pastasalade voor onderweg
Op vrijdag ben ik gaan wandelen met mijn moeder. We hebben ons voorgenomen om 10k te wandelen bij de Damloop en daar moet voor getraind worden. Wij waren wel een beetje competitief bezig en keken hoe snel we nu gingen en hoe snel we in september misschien wel zouden kunnen. Ik denk alleen dat de wandelaars voor de fun lopen, niet voor de tijd. We liepen nu 5k in 58 minuten en 12 seconden.

‘s Middags besloot ik spontaan naar Den Haag te gaan die middag/avond, voor de Beach Challenge. Just Keep Running was aanwezig om met een aantal mensen mee te doen met de Beach Run. En hoewel ik zelf niet mee kon doen, kon ik wel supporteren en de meiden gezellig weer eens zien. En heerlijk genieten van het strand. Het was op het strand een stuk koeler, dus dat was ook best lekker. En de wedstrijd was erg leuk om te zien. Volgend jaar wil ik ook wel meedoen!

20150703_183456
The Beach Challenge! Vandaag is de triatlon, die had ik ook wel willen zien!
Het betekende wel dat we pas laat thuis waren. Rond half 1 lag ik eindelijk in bed. Zo heb ik die geslapen uren van helnacht weer ingehaald, denken we dan maar, haha.

Lessen van vandaag

Vrijdag zag ik dus ook Zelia en Josianne en hebben we het eventjes over Helweek gehad. Ik realiseerde me nog een keertje dat het voor mij een goede start van een nieuwe fase is. Net klaar met mijn studie (tenminste, die scriptie en het eindassessment nog, maar geen colleges of projecten meer) en nu aan het werk. Ik heb deze week al veel geleerd en gerealiseerd.

20150703_211418
Richting zonsondergang
Mijn belangrijkste les was dat het niet erg is dat ik helnacht niet (helemaal) heb gedaan. Het gaat er niet om dat je de helnacht moet doen of dat je moet bewijzen dat je het kan (als het moet, kan ik het wel). Het gaat er om dat je je grenzen verlegt en dat heb ik nu ook gedaan.

Vrijdag draaide het om rust en herstel. Spontaan besluiten twee uur lang de trein naar een wedstrijd in Den Haag te nemen is niet echt fysiek rustig (mijn benen zijn moe van het staan!), maar mentaal was het heerlijk om op het strand te zijn, bij een wedstrijd en gezellig met de meiden van Just Keep Running te kletsen.

Zelia en Josianne doen deze week ook Helweek. Zij bloggen er ook over, dus misschien vinden jullie het wel leuk om hen ook te volgen. Zelia blogt op Just Keep Running over haar Helweek en Josianne doet dat op It’s a lovely day.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *