Helweek dag 6: innerlijke dialoog

Deze week doe ik mee aan Helweek. Het thema van zaterdag is ‘innerlijke dialoog’ en gaat over hoe je je eigen gedrag beïnvloedt door je gedachten. Één van de opdrachten van vandaag? Heb uitsluitend positieve gedachten over jezelf.

Hoe ging de zesde dag?

Vanuit Den Haag was Niki meegekomen naar Zaandam. Ik moest gewoon om 5u opstaan natuurlijk en vroeg of ze de volgende dag mee ging doen met yoga. Aan Patricia had ik die avond een tip gevraagd voor filmpjes en zaterdagochtend was het dan zo ver. Yoga!

Om 7u stond Niki op (lief hè, zo vroeg op een zaterdag!) om samen yoga te doen. Ik zette de eerste twee filmpjes van de 30 day yoga challenge van Erin Motz op en we gingen aan de gang. Honestly? In het begin vond ik er niks aan. Ik was al moe en hier werd het niet beter van. Het was rustig en ging veel te langzaam. Vooral als we moesten liggen (met ogen dicht!) moest ik echt opletten dat ik niet in slaap viel. Nu ik er op terug kijk, vond ik het eigenlijk best lekker en wil ik het wel vaker doen. Als ik niet zo moe ben dan, haha.

Nadat ik Niki naar de bus had gebracht, ben ik nog even naar de markt geweest en eenmaal thuis ging ik aan de slag met mijn taken (vooral bloggen). Al mijn ideeën in drafts gezet op de verschillende blogs, lijsten gemaakt, etc. Ik wilde de blogplanner eindelijk gaan invullen, maar we hebben geen inkt meer en ik kan dus niet printen…

Ik lag om 22u in bed in ik realiseerde me dat dat pas de tweede keer is dat ik om 22u ging slapen, oeps!

Lessen van vandaag

We moesten onder andere een lijstje maken met dingen waar we goed in zijn. En ja, dat is lastig. Volgens anderen ben ik goed in teksten schrijven, maar het is voor mij heel normaal en ik ‘ken’ heel veel mensen die daar beter in zijn. Kan ik dan van mezelf zeggen dat ik daar goed in ben? Andere dingen die ik opschrijf zijn misschien een grapje (uitstellen, uitslapen) maar als ik de lijst terugkijk lijken het meer plaatsvullers omdat ik niks beters weet te bedenken. En andere dingen (dromen/doelen hebben, fantaseren over van alles en nog wat (ik moet weer eens beginnen met verhalen schrijven) lijken misschien leuk, maar zijn dan weet niet nuttig. Het is een beetje raar om van jezelf te zeggen waar je allemaal goed in bent.

Ik heb vandaag alleen mijn moeder gesproken en gedacht aan wat ik nog ging doen met bloggen. Ik heb mezelf niet op veel ‘foute’ dialogen kunnen betrappen, behalve dat ik moe ben. In het boek staat ook ‘ik ben moe’ als voorbeeld bij dit stuk over woordkeuzes:

Ik ben moe of Ik voel dat ik moe ben, maar ik kan meer aan. Ik weet wanneer ik mag uitrusten, dus nu moet ik nog even doorzetten.

Moe was ik zeker, maar na nog zo’n powernap als we gisteren moesten doen (of ja, ‘meditatie oefening’) was ik daar ook overheen. Dit hoofdstuk had een stuk beter bij bijvoorbeeld dinsdag gepast, toen ik ging shoppen voor zomerkleding.

Wel heb ik natuurlijk nagedacht over Helweek en wat voor effect ik hoop dat het gaat hebben. Gedurende de week heb ik geleerd dat ik veel productiever kan zijn dan ik zelf denk, alleen maar door te focussen en meer tijd te nemen (vroeger opstaan, geen social media en geen series kijken doen een hoop!).

Vandaag de laatste dag! En dan kan ik kijken hoeveel meldingen ik heb gemist op Whatsapp, Instagram, Facebook, Twitter, Snapchat, etc. En eindelijk vragen hoe het met Leonie gaat in Australië en welke studiegenoten afgelopen maandag zijn afgestudeerd!

Zelia en Josianne doen deze week ook Helweek. Zij bloggen er ook over, dus misschien vinden jullie het wel leuk om hen ook te volgen. Zelia blogt op Just Keep Running over haar Helweek en Josianne doet dat op It’s a lovely day.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *