Helweek dag 7: plaats je leven in perspectief

20150705_072749

Uitzicht tijdens het fietsen zondagochtend

Vorige week deed ik mee aan Helweek. Het thema van zondag was ‘plaats je leven in perspectief’. Het was de laatste dag van Helweek!

Hoe ging de zevende en laatste dag?

Gisteren stond een meeting met de meiden van Just Keep Running op de planning! We gingen met z’n allen naar Breda. Eerst zouden we gaan hardlopen (ik zou mee fietsen, vanwege mijn blessure), maar vanwege de warmte is dat plan omgegooid en gingen we lekker lunchen met z’n allen en vooral veel kletsen, motiveren en inspireren. Ik zit in ieder geval weer vol met inspiratie en motivatie. Weg met die blessure en ik kijk er naar uit om weer lekker te trainen.

‘s Ochtends was het de laatste keer om vijf uur er uit, maar dat maakte het er niet makkelijker op dan de andere dagen. Ik spendeerde de eerste twee uur met mijn blog(s) en planning en at mijn eerste ontbijt (na het fietsen nam ik nog wat). Daarna ben ik een uurtje gaan fietsen. Ik fietste 18,98 kilometer in 1 uur en 48 seconden. Op mijn stadsfietsje, dus ik ben er heel tevreden mee! Erna was ik wat misselijk en trillerig, want normaal fiets ik niet zo snel, haha. Dat wordt spierpijn, denk ik!

Lessen van vandaag

Het thema van vandaag was om je leven in perspectief te zetten. Over jezelf nadenken. Over de week die we net gehad hebben, hoe kijk je naar jezelf en naar de jaren die er nog voor je liggen? Hier denk ik vaak over na, omdat ik graag droom. Ik heb één grote droom waar ik hard voor werk en ik bedenk regelmatig wat ik zou kunnen doen om meer te bereiken, gezonder te worden of mezelf te verbeteren. Helweek was in dit geval één van die dingen.

Bij de Just Keep Running-lunch ging het natuurlijk over hardlopen. Mijn doelen zijn nu ten eerste om blessure-vrij te worden. En wel zo snel mogelijk, maar ik ga het niet afraffelen. Morgen in ieder geval weer een afspraak met de fysiotherapeut. Ook heb ik nog steeds het doel om ooit een halve marathon te lopen. Het liefste loop ik die in Den Haag bij de CPC, waar ik in 2014 mijn eerste hardloopwedstrijd liep. Maar in 2016 red ik de halve nog niet en om nou tot 2017 te wachten zie ik ook niet helemaal zitten. Oplossing? Zoeken naar een halve marathon in het najaar. Misschien loop ik in het najaar van 2016 dus wel de halve in Eindhoven. Kan ik ervoor ook mooi de Damloop doen!

Verder hoefden we vandaag niet te werken, maar mogen we genieten van de positieve uitwerking van de Helweek. Ook mogen we ons vandaag trakteren op iets wat we afgelopen week onszelf ontzegd hebben. Dit vind ik eigenlijk zonde. Dan ontzeg ik mezelf een week ongezond eten, mogen we het de laatste dag eten. Gelukkig kwam het goed uit voor de lunch, want het grootste gedeelte van de gerechten die ik lust, zijn gemaakt met oude kaas. En die lust ik dan weer niet. Een broodje kroket heb ik dus lekker gegeten.

Waar ik naar uitkijk

Gisteren was de laatste dag van Helweek. Ik schreef deze blog ‘s avonds voor het slapen gaan en er zijn een aantal dingen waar ik deze maandag naar uitkijk:

 • Eindelijk al die rode notificaties op mijn telefoon kunnen checken. (Ik ga die notificaties denk ik uitzetten. Dan heb ik ook geen last van “oooh, wie zou me een berichtje hebben gestuurd? Even checken!” straks)
 • Appen met Leonie, over haar eerste week in Australië. En al haar social media kanalen en haar blog stalken om te zien wat ze heeft gepost.
 • Kijken wie er nou zijn afgestudeerd van mijn studie afgelopen maandag.
 • Langer slapen dan 7 uur, maar niet te lang (ik ga voor 8 uur per nacht).
 • Accounts ontvolgen op sociale media.
 • Series ontvolgen waar ik me deze week niet op verheugde.
 • En hetzelfde voor blogs op Bloglovin’.
 • De blogs die overblijven in Bloglovin’ lezen.
 • Verder met mijn blogplanning en bloggen.
 • De lessen van de afgelopen week gebruiken in een normale week.
 • Een aantal van de foto’s die ik afgelopen week maakte delen op Instagram.

Afgelopen week heb je kunnen lezen over mijn dagelijkse ervaring met Helweek en heb ik een aantal lessen gedeeld die ik die dag leerde of realisaties die ik die dag kreeg. Komende week schrijf ik nog een samenvatting met de belangrijkste lessen, realisaties en mijn voornemens voor hierna.

Zelia en Josianne deden vorige week ook Helweek. Zij blogden er ook over, dus misschien vinden jullie het wel leuk om die blogs ook te lezen. Zelia blogt op Just Keep Running over haar Helweek en Josianne doet dat op It’s a lovely day.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *