Ik ren weer!

In mijn ‘Hallo 2015’-post noemde ik al dat ik graag terug wilde naar mijn oude hardloopniveau. Zonder blessures dit keer. Ondertussen zijn er twee maanden voorbij en heb ik al heel wat plannen.

In de afgelopen twee maanden ben ik met Evy begonnen, maar ik kreeg last van kramp tijdens het wandelen. Daarom besloot ik zelf weer te trainen, zoals ik dat vorig jaar ook van 5 naar 10 en 16 kilometer deed. Dan kon ik ook mijn eigen muziek weer aan, yay!

Vorige week zondag liep ik ineens 5 kilometer. Aan een stuk. Wel op een langzaam tempo (dat was ook de bedoeling), maar toch. Hallo! Eigenlijk wilde ik gewoon even kijken hoever ik kwam, omdat ik binnenkort mijn eerste wedstrijd van het jaar heb.

Op 8 maart loop ik 5 kilometer bij de CPC, net als vorig jaar. Ik schreef me in voor de halve marathon, maar helaas. Dat wil ik dan volgend jaar bij de CPC doen! Ik wil ‘m perse in Den Haag doen, omdat ik daar ook mijn eerste wedstrijd liep. (Trouwens, als iemand het startbewijs wil hebben voor de halve, dan moet je even roepen!)

Op 29 maart loop ik de tweede wedstrijd van het jaar, weer 5 kilometer. Deze keer bij de Zandvoort Circuit Run. Daar wilde ik vorig jaar al aan mee doen, maar toen zat het te dicht bij de Eindhoven Airport Run waar ik aan mee deed.

Verder heb ik me nog nergens voor ingeschreven. Ik zou meedoen aan de 1/4e marathon in Rotterdam op 12 april, maar dat vond ik toch te snel al zo’n lange afstand. Ik zit te twijfelen of ik in juni mee zal doen aan Loop Leeuwarden. Dan wil ik in september mee doen aan de Marktstadrun, die afgelopen jaar moest missen omdat ik ziek was. En dan twee weken daarna is de Damloop, waar ik heel graag de tijd van dit jaar wil verbeteren. Dan kan ik misschien wel weer meedoen aan ‘iets’  in Eindhoven. Ik zou graag de Estafette Marathon willen doen, maar dan moeten we even zien of we een team kunnen maken met Just Keep Running. En daarna dus trainen naar de halve.

Ik wil het dit jaar rustig aan doen. Niet teveel wedstrijden in korte tijd. Niet te snel opbouwen. Vorig jaar liep ik drie wedstrijden (10k in Leeuwarden, 7,5k in Rotterdam en 10k in Amsterdam) in 1 maand. Ik denk dat ik daardoor last kreeg van mijn knie.

We zullen zien hoe het gaat!

Share:

3 Comments

  1. February 24, 2015 / 10:23 am

    goed bezig! Rustig aan doen werkt vaak het beste, dan hou je het ook langer vol.

  2. February 25, 2015 / 9:45 am

    Goed bezig! Je startbewijs daar kan ikje niet vanaf helpen, zo ver ben ik nog niet. Maar je zou hem kunnen aanbieden op startbewijshulp.nl, daar ben e hem vast zo kwijt!

  3. March 14, 2015 / 10:42 pm

    Yay goed bezig! Je komt er wel! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *