Ik vind het best wel eng

In augustus 2013 begon ik met mijn eerste stage. Doodeng vond ik het. Nu ben ik 1,5 jaar verder en moet ik over een paar weken weer met een stage beginnen. En weer vallen die twijfels aan. Voldoe ik wel aan hun verwachtingen? Vind ik het wel leuk? Ben ik goed genoeg? Is het niet te moeilijk?

Maar nu is het veel lastiger. In 2013 sliep ik er slecht van, de week voordat ik met stage begon. Nu moet ik een vooronderzoek schrijven dat goedgekeurd moet worden voordat ik op stage ga. Maar die twijfels zorgen ervoor dat ik dat heel lastig vind. Waar begin ik? Wat moet er wel in en wat niet? Zouden ze dit relevant vinden? Is dit belangrijk genoeg?

Leonie heeft me van de week al een beetje optimistischer gemaakt, maar brr. Ik krijg de kriebels. En dat werkt niet mee met het schrijven van dat vooronderzoek.

Dat moet ik dus even kwijt in mijn studiepauze. Nu snel weer verder met al die plannen, rapporten, reflecties en vooral dat vooronderzoek. (Want als dat niet gelijk goed is, dan mag ik pas eind februari beginnen met stage en kan ik niet meer voor de zomer afstuderen en dat werkt ook niet mee aan het schrijven!)

(En vandaar dus ook enorme stilte op next-chapter.nl. Op justkeeprunning.nl en plukhetleven.com verschijnen wel regelmatig posts van mijn hand, als je graag wil blijven lezen ;) )

Share:

5 Comments

 1. January 10, 2015 / 12:48 pm

  Heel veel succes! Geloof in jezelf dan komt het allemaal wel goed :)

 2. January 10, 2015 / 1:13 pm

  Als ik kijk naar ons gesprek, waarin je super zelfverzekerd over kwam en duidelijk wist wat je wilde, ben ik ervan overtuigd dat het helemaal goed komt met jouw stage.

 3. January 10, 2015 / 1:22 pm

  HALLOOO Petra, het komt echt wel goed hoor. Ik snap de zorgen wel (ik ben ook een beetje zo), maar give yourself some credit! Je kan dit!

  (en zelfs als je pas in februari mag beginnen met stage, is dat geen wereldramp). Het komt echt wel goed. Heel veel succes met het schrijven van het vooronderzoek!

 4. January 10, 2015 / 2:08 pm

  Geloof in jezelf meis, je kunt meer dan je denkt! Zet ‘m op :)

 5. January 10, 2015 / 5:07 pm

  Heel veel succes! De spanning is normaal, maar je gaat het helemaal goed doen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *