Naar 2015..

Eigenlijk had ik besloten dit jaar geen goede voornemens/doelen op te schrijven. (En in het jaar overzicht had ik ook (nog) niet zo’n zin, zoals je misschien gemerkt hebt.) Maar ik wilde toch even terugkijken naar die van het afgelopen jaar. En ik heb wel wat doelen voor dit jaar, dus misschien deel ik ze alsnog wel!

 • School: Ik wil naar Spanje toe. Ja, dit is niet doorgegaan. Voor een deel mijn schuld, maar niet helemaal. Wel heb ik alle tentamens gehaald en de herkansingen van jaar 2 ook. En ik heb een stage gevonden!
 • Werk: Ik wil proberen bij mijn volgende baantje meer te doen met mijn opleiding. Dit is gelukt! In juni/juli kwam ik een tweet tegen waar iemand op zoek was naar een assistent blogger. En nu ben ik al zes maanden aan het werk als blogger en community manager. Ik vind het enorm leuk! Ik ga dit voor mijn stage trouwens ook doen.
 • Hardlopen (en sporten/gezond leven): Ik wil dit jaar de 10k aantikken. Mijn ultieme hardloopdoel is om dit jaar de dam tot dam loop te doen. Ik wil Blogilates blijven doen. Ik wil voor 3 oktober mijn doelgewicht halen, maar het grootste doel is om me gewoon goed te voelen en trots te zijn op mijn lijf. De 10k heb ik aangetikt, in april voor de eerste keer. Ook de Damloop liep ik uit. Helaas liep ik in juni een blessure op en heb ik in november en december helemaal niet gelopen. Blogilates ben ik niet blijven doen. Ik maak wel gebruik van haar stretch-video na het hardlopen en ik doe deze maand mee met de 30 day flat abs challenge. Dat doelgewicht is ‘m helemaal niet geworden. Afvallen deed ik al niet en in die twee maanden dat ik niet hardliep, ben ik ook nog eens aangekomen. En nu weeg ik meer dan ik ooit heb gewogen, oeps. Toch heb ik me het grootste gedeelte van het jaar (en nu ook!) wel goed gevoeld en was ik vooral trots op wat ik kon. Zoals die 16k lopen en dat gewicht squatten en lungen.
 • Schrijven: Misschien kan ik dus een baantje vinden waarbij ik meer met mijn opleiding kan doen. Daarnaast blijf ik natuurlijk schrijven voor next-chapter.nl en justkeeprunning.nl. Dat baantje is dus gelukt. Daarbij heb ik niet zo heel veel geschreven voor Next-Chapter.nl, maar wel (bijna) iedere week voor Justkeeprunning.nl. Daarbij heb ik in december mijn nieuwe project plukhetleven.com gelanceerd. Oh en voor school schreef ik ook heel veel. Zo maakte ik met mijn klasgenoten de studentenbijlage van de Spits en houd ik al bijna een jaar tijdens school De Ruis.nl bij.
 • Vrienden en familie: Stel dat ik wel naar Spanje ga, dan zal ik daar (hopelijk) veel nieuwe vrienden maken. En als ik in Nederland ben, wil ik ook leuke dingen met vrienden doen. Hetzelfde geld voor familie. Naar Spanje ben ik niet geweest voor schol, maar ik heb wel veel nieuwe vrienden gemaakt. Vooral mensen van school, want ik leerde mensen kennen bij wie ik nog nooit in de klas heb gezeten. Of ik leuke dingen heb gedaan? Wedstrijden gelopen, uit gegaan, naar festivals geweest, een paar keer naar de bioscoop geweest, met vrienden hardgelopen, gewoon random afgesproken om te eten of iets te drinken. Ik zou het regelmatiger moeten doen, in plaats van veel in korte tijd en dan een tijd niet, maar afgelopen jaar is geslaagd.
 • Reizen: In januari ga ik 5 dagen naar Litouwen met school. Eind januari vertrek ik als alles goed komt voor een aantal maanden naar Spanje. Zoals we ondertussen weten, ging Spanje dus niet door. In januari ging ik wel met studiegenoten naar Litouwen en dat was echt superleuk! in mei ging ik op bezoek bij Jazmin en Hanie (vrienden uit Amerika!) in Bilbao, Spanje. In juli ging ik met Jessica en nog twee vrienden naar Niki in Antwerpen en naar Tomorrowland. In augustus ging ik spontaan met mijn moeder een weekend naar Parijs.
 • Persoonlijk: Toen ik in Amerika woonde, voelde ik me zò gelukkig. Ik zweefde 10 maanden lang op wolken en mijn dagen konden niet stuk. Als ik op reis ben, voel ik me meestal ook zo. Ik hoop het in Spanje terug te vinden. En ook in Nederland. Dus daar ga ik aan werken. Stel dat ik wel in Nederland blijf, dan moet ik hier toch ook gelukkig kunnen worden? Ik moet toegeven dat ik best gelukkig ben geweest afgelopen jaar, buiten een paar diepe dalen om (toen Spanje niet door ging, toen mijn opa overleed). Maar dat gevoel van geluk wat ik heb als ik op reis ben? Dat heb ik echt alleen als ik weg ben. Dat kan weliswaar ook binnen Nederland als ik een dagje weg ga, maar niet zo ‘chronisch’ als in het buitenland. Een goede reden om dus naar het buitenland te gaan.

Oké. En in 2015 dan? (Ja, ik ga het toch delen.)

 • AFSTUDEREN! Ik hoop voor de zomer af te studeren. Als dat niet lukt, dan kan het in oktober ook nog. Dus dit jaar zou wel moeten lukken toch?
 • Reizen. Ik denk dat dit eeuwig op mijn lijstje staat! Ik heb nog niks vast staan, maar ik hoop Jildou op te zoeken in Helsinki en een andere vriendin in Londen. Ik zou graag willen interrailen als ik ben afgestudeerd. En heel misschien mag ik voor mijn stage ook wel een enkele keer reizen (duimen!). Ik zeg (om het meetbaar te maken): minimaal één nieuw land en drie keer naar het buitenland, zelfs als is het maar voor een dagje. Bijna hetzelfde als ik dit jaar onbewust heb gedaan (twee nieuwe landen, vier keer naar het buitenland). Dit moet zelfs lukken als die genoemde plannen onverhoopt niet door gaan.
 • Terug naar mijn oude hardloopniveau (maar nu blessurevrij). Vorig jaar blesseerde ik mijn knie bij de 10k in Amsterdam en daarna trainde ik door naar de 16k voor de Damloop, maar met een blessure. Ik ga nu van nul af aan opnieuw beginnen en zou in september graag die Damloop opnieuw lopen, maar dan zonder blessures. Zodat ik daarna kan gaan trainen voor de halve marathon in Den Haag, die ik eigenlijk dit jaar wilde doen.
 • Het leven plukken (met vrienden en familie). Twee doelen die ik vorig jaar ook had, maar dan in één. Gewoon, zoveel mogelijk genieten van het leven. En dus leuke dingen doen met vrienden en familie. Want hoewel dat me veel energie kost (introvert persoon hier), geniet ik er wel enorm van en dan bevind ik me ook wel op die wolken waar ik bij het laatste doel van vorig jaar over praat.

De eerste drie doelen kan ik echt meten tegen de tijd dat het jaar op z’n eind loopt, die laatste is een gevoel. Maar ik ben vastberaden. Zeker nu ik daar over blog op plukhetleven.com, waar ik nu even onbeschaamde reclame voor maak en die jullie allemaal moeten gaan lezen en volgen.

2015, bring it on!

Share:

1 Comment

 1. January 2, 2015 / 5:10 pm

  Wat vervelend van je blessure zeg en dat je niet naar Spanje bent gegaan. Ik wens je wel heel veel succes met het afstuderen dit jaar, dat gaat je ongetwijfeld lukken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *