leven – buren!

Volgens mij heb ik het niet verteld, maar toen ik hier net kwam wonen bedacht ik met Maudi en Lotte dat we wel eens de buren wilden leren kennen. Hoe? Door een galerijparty. Iedereen neemt wat te eten en drinken mee, een stoel en hup; een gezellige avond. In april was het zover. Om een uur of 9 gingen we op de galerij zitten en er kwamen steeds meer buren bij. Het zou tot ongeveer 11 uur duren, vanwege mensen met tentamens of werk. Om 11 uur zou ik met Kiki een drankje gaan doen in de stad. Het was op de galerij zo gezellig dat ik pas om 12u naar de stad ging. Om half 3 kwam ik terug uit de stad en ik kwam terecht in de galerij afterparty. Bij ons zaten nog wat buren te kletsen die pas om half 4 weggingen. Zo gezellig was het dus.

Vorige week ofzo werd er bedacht dat we nu wel een bbq konden doen in de zomer. Ergens begin juni. Deze week was het ook prachtig weer, dus bedachten Maudi en buurman J. dat we ook wel een last minute bbq konden houden, deze woensdag. Prachtig idee, hup, facebook op en het was geregeld.

Iedereen nam wat mee en om een uur of 5 gingen we naar het strandje achter de flat. Kleedjes mee, drankjes mee, beetje eten en lekker in de zon liggen en kletsen. Van de flat naast ons kwamen later nog 3 mensen erbij zitten. Rond 9 uur zagen (en hoorden!) we onweer aankomen en dus braken we op en gingen we op naar de afterparty. We eindigden op de galerij met spelletjes als dierenwinkel en cluedo en om half 2 lagen we eens in bed. Vandaag heeft iedereen z’n spullen weer terug gekregen. En, begin juni doen we nog een bbq!

Supergezellig dus! We leren de buren een beetje kennen en zo hebben we ook eens een superleuke avond voor de deur, geweldig toch?

Een quote van het dierenwinkel spel. (Voor de mensen die het dierenwinkel spel niet kennen; er is een klant met een dier en het dier heeft een probleem. De klant weet alleen niet wat voor dier of probleem het is, dat weet de verkoper. Door middel van vragen en ja of nee antwoorden kom je erachter.)

– A kwam ‘binnen’ met een kat in haar handen. Ik heb een dier.
– Ik zie het. Wat is ‘ie klein hΓ¨?
– Is het een pantoffeldiertje?
– Nee. Maar ik vind het zo irritant als die beesten in de tuin rondlopen!
– Ja, mieren hΓ¨? Klapt in d’r handen

Tja, en toen had de mier ook geen last meer van zijn probleem (aambeien..)

Thoughts & experiences
Vorige post
Volgende post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  StΓ©phanie
  May 25, 2012 at 2:37 am

  Wat leuk dat jullie dat initiatief hebben genomen om je buren te leren kennen! Ik weet amper wie er wonen (links een man, rechts een vrouw) nu..

 • Reply
  Mama
  May 25, 2012 at 7:57 am

  ik vind het een superleuk idee. Op deze manier is er meer verbondenheid en gezelligheid in de flat. Je kent elkaar tenminste.
  Dat er nog maar veel gezellige uren mogen volgen.

 • Reply
  Tineke
  May 25, 2012 at 8:13 am

  Wat een leuk idee! Misschien moeten wij hier ook maar eens zoiets organiseren.. Bij ons in de flat wonen een heleboel buitenlandse studenten van stenden :p

 • Reply
  Mirthe
  May 25, 2012 at 5:51 pm

  Ah, dat klinkt echt heel leuk!

 • Reply
  Roxanne
  May 26, 2012 at 9:23 am

  Klinkt echt heel gezellig. Wij hebben hier in de straat elk jaar een nieuwjaarsborrel en een bbq. Ik ben 2 keer naar de nieuwjaarsborrel geweest en het is toch wel leuk om de buren wat beter te leren kennen.

 • Leave a Reply