Van 2015 naar 2016

Ik heb hier al zo lang niet meer ingelogd, dat ik de link naar de admin-omgeving niet eens meer wist. Ernstig, maar ik had het nodig. Ik ga me er dan ook niet voor verontschuldigen, maar ik vind het nieuwe jaar wel een mooie tijd om het bloggen weer rustig op te pakken.

Maar niet voordat ik een overzicht schrijf over 2015 (want leuk om te lezen en altijd handig voor terugblikken) en een paar doelen op een rijtje zet voor 2016.

2015

Afgestudeerd!
In 2015 ben ik afgestudeerd! In februari mocht ik beginnen met mijn stage. Tot en met juni (het einde van mijn stage) ging ik met enorm veel plezier dagelijks naar kantoor, of naar een evenement. Ik heb echt heel veel geschreven in die tijd, maar was wel zo stom om mijn afstudeer-onderzoek maar uit te blijven stellen. De eerste versie van mijn scriptie werd niet goedgekeurd, dus moest ik het na de zomer opnieuw proberen. Gelukkig heb ik het in september wel gehaald en haalde ik mijn eindassessment in oktober zelfs met een 8!

Tijdens mijn stage schreef ik voor Dutchcowgirls en heb ik ook een aantal artikelen geschreven voor techblog Numrush. Ik bezocht diverse evenementen, waaronder Paaspop, TEDxDelft, het lanceringsevenement van de Samsung Galaxy S6 (Edge), The Next Web Conference, en mijn eerste persreis ging naar de Digital Marketing Conference van Adobe in Londen!

Dieptepunt
In het voorjaar merkte ik na een aantal maanden stage dat ik niet goed in mijn vel zat. Ik werkte 40 uur per week bij mijn stage, schreef daarnaast voor drie blogs en had ook nog een bijbaantje. Daarbij wilde ik een aantal keer per week hardlopen (maar kreeg ik last van een scheenblessure), probeerde ik een sociaal leven bij te houden, had ik veel stress vanwege mijn afstudeeronderzoek en kreeg mijn familie een flinke klap te verwerken. Na gesprekken met verschillende mensen om mij heen besloot ik me op twee prioriteiten te richten: afstuderen en mijn gezondheid. Ik stopte/minderde met de blogs en mijn bijbaantje, stopte tijdelijk met hardlopen zodat mijn schenen ook rust kregen, liet mijn vrienden weten dat ik ze de komende tijd minder zou zien en spreken en ik begon beter voor mezelf te zorgen. Langzaamaan ging het beter en toen ik eenmaal klaar was met mijn scriptie (de eerste ronde) merkte ik dat het veel beter ging.

Hardlopen
Ik begon in 2015 op 1 januari na mijn knieblessure weer met hardlopen. In maart/april kreeg ik last van een scheenblessure. Ik had een tijdje op verkeerde schoenen gelopen en waarschijnlijk te snel opgebouwd. Zoals ik hierboven al zei, ik stopte tijdelijk met lopen. In juli begon ik na advies van de fysiotherapeut weer. Ik pakte Start to Run van Evy Gruyaerts er weer bij en ging twee à drie keer in de week lopen. Langzaamaan, vooral genieten en niet haasten.

Eind oktober liep ik weer 5k aan één stuk. Vanaf toen ging ik eens per week met een vriend hardlopen en iedere week 10% bij de afstand doen. In december begon #santastreak, een initiatief van Just Keep Running om iedere dag in december minimaal 2,5k te lopen. Ik besloot het om de dag af te wisselen met wandelen, vanwege mijn schenen. Helaas trok ik een weekend lang de verkeerde wandelschoenen aan en bleek dit toch niet genoeg rust te zijn. Na 11 dagen kreeg ik last van mijn schenen en stopte ik met #santastreak. Sindsdien probeer ik rust te houden en van de scheenpijn af te komen.

Ik schrijf trouwens sinds oktober ook weer voor Just Keep Running!

Werken
Een aantal jaar geleden stond al vast wat ik na mijn studie wilde doen. Mijn eigen bedrijf opzetten zodat ik op afstand online voor opdrachtgevers kon werken, sparen en heel veel reizen. In de zomer ging ik dan ook naar de Kamer van Koophandel en sinds mijn 23e verjaardag ben ik officieel ondernemer. Ik ben tegenwoordig in te huren als content creator/community manager, wat er in de praktijk op neerkomt dat ik vooral veel teksten schrijf voor blogs, nieuwsbrieven en landingspagina’s en social media bijhoud en analyseer voor opdrachtgevers. (Klinkt dat goed en heb je net iemand nodig? Stuur me een mailtje op hello @ the23company . nl *sluipreclame*)

En sinds december werk ik een aantal dagen per week bij een reisorganisatie in Amsterdam, waar ik de hele dag weg droom bij de mooiste accommodaties op de meest tropische bestemmingen en daar teksten over schrijf. Klinkt goed, toch?

Reizen (naar het buitenland)
Reizen zit in mijn bloed, blijkt maar. Ik heb dezelfde droom als mijn vader ooit had: de wereld over trekken en zoveel mogelijk ervaren. Dit jaar ging ik zeven keer naar het buitenland.

Vier keer ging ik naar Antwerpen (februari, juni, oktober en december/januari). De laatste keer (met oud en nieuw) realiseerde ik me dat de stad zelf niet zo geweldig is, maar dat de plek voor mij staat voor genieten. Ik blijf dan bij een vriendin en we doen alleen maar dingen waar we zin in hebben. We plannen niet teveel dingen in waardoor het lekker spontaan blijft en dan gaan we bijvoorbeeld hardlopen, uiteten, feestjes vieren en films kijken (vorige keer gingen we op één dag twee keer naar de bioscoop).

In april/mei vloog ik naar Londen voor de Digital Marketing Conference van Adobe. Op dinsdag werd ik erheen gevlogen (!!!) en op donderdag was de conferentie afgelopen. Ik nam een dag vrij van stage en vroeg of mijn vlucht terug op zondagavond kon worden geboekt. Zo had ik nog drie extra dagen, die ik spendeerde bij een vriendin die op dat moment in Londen woonde.

In oktober gaf ik mezelf een afstudeercadeau: ik boekte tickets om een dagje naar Boedapest te gaan! Een random bestemming, gekozen omdat de tickets maar €40 waren. En wat was ik blij met die bestemming! Boedapest is een prachtige stad en toevallig woont een vriend van me daar. Ik heb die dag heel veel gelopen en gezien en moet zeker terug, maar volgende keer een paar dagen!

Ook gaf ik mijn moeder dit jaar een reisje cadeau; begin december gingen we samen naar Warschau, Polen! We hebben hier heerlijk gegeten, heel erg veel van de stad gezien en vooral genoten van de quality time. Lekker rustig aan doen en vooral niks plannen. We hebben al een plek op het oog voor ons volgende reisje.

Overige noemenswaardige gebeurtenissen
Verder liet ik in 2015 mijn eerste tattoo zetten. Ik ging een paar dagen met mijn vader + familie op de boot weg in de zomer en met kerst naar Zeeland. Ik deed Helweek. Ik verhuisde van Leeuwarden naar Zaandam. In maart werd mijn achterneefje geboren. In april kwam ik een vriendin uit Kirgizië (die ik ken uit New York) tegen in Amsterdam. En een vriend uit Kansas studeerde in Praag en kwam mij opzoeken in Amsterdam. Ik kreeg een bril voor tijdens het werken. Ik zag de meiden van Just Keep Running een aantal keer.

Uiteindelijk zijn drie van mijn vier doelen voor 2015 gelukt. Alleen kwam ik niet terug op mijn oude hardloopniveau!

2016

Dus dat moet in 2016, hopelijk zet die scheenblessure niet door! Ik heb weer een aantal mooie doelen bedacht voor 2016.

  • Ik wil iedere maand naar het buitenland (gemiddeld?). Er staat genoeg op mijn wishlist, dus kom maar op!
  • Ik wil minimaal 12 boeken lezen. Want ik las in 2015 te weinig (maar acht boeken) én ik keek teveel series. Serietijd dus gaan vervangen door boekentijd.

  • Ik wil een halve marathon lopen in Eindhoven in oktober. Dus dan moeten mijn schenen wel weer even snel normaal gaan doen!

  • Ik wil qua eten beter voor mezelf zorgen. Meer water drinken en minder snoepen, maar vooral het verschil leren tussen verzadigd zijn en vol zitten. Ik eet namelijk veel te grote porties, omdat ik ‘denk’ dat ik pas genoeg gegeten heb als ik vol zit.

  • Ik wil meer dagen per week voor mijn eigen bedrijf kunnen gaan werken.
  • Ik ga weer meer bloggen!

Dus, there we go! Hoe was jullie 2015? En hebben jullie doelen voor 2016?

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *