Van 2016 naar 2017

Van 2016 naar 2017

Happy new year! Toen was er alweer een jaar voorbij. Ik heb niet veel geblogd, maar wel veel gedaan. Ik sluit het jaar dan ook niet af zonder een jaaroverzicht (ook al is ‘ie een beetje laat)! Een paar kernwoorden voor dit jaar? Hardlopen, reizen en uitdagingen!

Mijn jaaroverzicht van vorig jaar én de doelen die ik stelde voor dit jaar kun je hier vinden. Hoe het met die doelen is gegaan? Lees snel verder!

2016

Ik wil een halve marathon lopen in Eindhoven
Vorig jaar schreef ik al in mijn jaaroverzicht dat ik weer last kreeg van mijn schenen. Helaas, dat zette dus wel door. In januari ging ik naar de fysio en daar ben ik nog steeds onder begeleiding. Ik mocht een aantal weken niet lopen, daarna bouwden we het rustig weer op. In de tussentijd begon ik met krachttraining om mijn lichaam en loopketen sterker te maken en had ik een afspraak met een diëtist om aan mijn eten te werken.

Hoe zenuwachtig ik ook werd, volgens mijn fysiotherapeut zou die halve marathon écht wel lukken. Ik liep ‘m op 9 oktober in 2 uur, 29 minuten en 24 seconden. Ik liep dit jaar ook de Damloop en de Marktstadrun.

Ik schrijf trouwens ook nog steeds voor Just Keep Running, voor als je hiervan op de hoogte wilt blijven (of gewoon een hartstikke leuke hardloopblog wilt lezen!)

2016 naar 2017 halve marathon

Ik wil qua eten beter voor mezelf zorgen
In februari had ik een afspraak met een diëtist. Sindsdien ben ik 10 kg afgevallen en heb ik mijn vetpercentage met bijna 5% verlaagd. Ik heb geleerd wat mijn lichaam ongeveer nodig heeft, al is dat helaas niet altijd wat mijn hoofd ook wil. Porties zijn duidelijker en ik snoep minder. Ik ben nog niet helemaal waar ik zijn wil (qua gewicht, vetpercentage én levensstijl qua eten), maar ik ga hier in 2017 mooi mee door.

Ik wil minimaal 12 boeken lezen
Vorig jaar las ik maar 8 boeken. In een héél jaar! Dit jaar wilde ik er meer lezen, en dat heb ik geweten. Ik las mijn twaalfde boek van het jaar uit halverwege maart en verhoogde mijn doel naar 26 boeken; iedere twee weken een boek. Mijn 26e boek van het jaar las ik in augustus op het strand in Spanje. Mijn doel werd verhoogd naar 36 boeken en ook dat haalde ik. Ik las vorig jaar 37 boeken! Nadeel van dit doel is dat ik veel te veel boeken heb gekocht dit jaar…

2016 naar 2017 lezen

Ik wil gemiddeld iedere maand naar het buitenland

Ik stelde een mooi doel voor mijzelf op reisgebied: gemiddeld iedere maand naar het buitenland. Dat is gelukt!

 1. In 2016 ging ik 14 keer naar het buitenland (twee keer zoveel als 2015!)
 2. Ik bezocht het meeste Antwerpen (vier keer), Boedapest (drie keer) en Londen (twee keer).
 3. Dit jaar bezocht ik voor de tweede keer Parijs.
 4. Nieuwe bestemmingen in 2016 waren voor mij Berlijn, Praag, Andorra, de oostkust van Spanje, Lanzarote en Sofia.
 5. Ik vloog dit jaar 13 keer (ruim 17,000 kilometer)!

Ik wil meer dagen per week voor mezelf werken
Dit is helaas iets wat niet is gelukt. Ik werk nog steeds enkele dagen op freelance basis voor hartstikke leuke bedrijven en merken en twee dagen in de week parttime voor een reisorganisatie in Amsterdam. Maar ik zou mijn freelance activiteiten graag willen uitbreiden. Wel ben ik bezig met een paar enorm leuke projecten, maar daar wordt ik (nog) niet voor betaald.

Voor meer informatie over mijn freelance werk kun je trouwens hier kijken!

2016 naar 2017 boedapest

Ik wil meer bloggen
Tja. In de praktijk heb ik heel veel geblogd. Voor mijn werk voor meerdere bedrijven en voor Just Keep Running. Maar zoals we intussen wel weten, nauwelijks voor hier. Oeps…

Overige noemenswaardige gebeurtenissen
In februari werd mijn neefje geboren en liet ik mijn tweede tattoo zetten. Ik ontving vrienden uit o.a. Amerika en Mexico op bezoek. Ik begon met het leren van een nieuwe taal (later meer daarover). Samen met de andere bloggers van Just Keep Running hebben we meerdere malen afgesproken.

Uiteindelijk zijn vier van de zes doelen voor 2016 gelukt, woohoo!

2016 naar 2017 sofia

2017

En voor 2017 heb ik ook weer mooie plannen. Sommige doelen trek ik gewoon door naar volgend jaar.

 • Ik wil goed voor mezelf en mijn lichaam zorgen. Dit betekent nog iets afvallen, gezond(er) eten en lekker sporten, maar ook regelmatig naar de pedicure met mijn hardlopersvoeten, scrubben en lekker insmeren.
 • Dit jaar wil ik kunnen leven van mijn eigen bedrijf. Het liefste zo snel mogelijk al, maar in juli 2017 bestaat het 2 jaar, dus dat zou ook een mooie datum zijn. Dit houdt in dat ik dus een aantal extra opdrachtgevers moet zoeken, maar ook eindelijk eens met mijn marketing aan de gang moet.
 • Ik ga mijn tweede halve marathon lopen! Ik sta al ingeschreven voor 28 mei, in Tilburg. Ik wil ook graag een derde lopen, maar ik weet nog niet waar of wanneer (behalve ergens in het najaar).
 • Ik wil mijn vrije tijd kwalitatief doorbrengen. Dus in plaats van domme films en series kijken of te lang in bed liggen, wil ik leuke boeken lezen, series en films kijken die ik écht leuk vindt en maandelijks een social media-loze dag inlassen.
 • Hoewel ik afgelopen jaar héél erg heb genoten, heb ik ook een beetje regelmaat en structuur gemist. Ik ga daarom meer aan de slag met plannen en to do-lists. Komt ook goed van pas voor alle andere doelen denk ik zo!
 • En dan het grootste doel (in mijn ogen) voor dit jaar: ik wil in april naar Boedapest verhuizen! Ik weet nog niet voor hoe lang ik dan blijf (of kan blijven), maar ik ben stapelverliefd op de stad en kan niet wachten om er langere tijd door te brengen. Ik zal hier nog een langere post over schrijven (beloofd!) dus stay tuned.

Dus op naar een heel spannend 2017! Hoe was jouw 2016?

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *