school – keuzeprogramma’s

June 6, 2012 | Life as a student | 9 Comments

Jullie weten vast wel wat minoren (minors?) zijn. Verdiepende onderdelen van je studie waar je dus dieper ingaat op een onderwerp wat jij kiest. Bij mijn studie kiezen we die in het derde en vierde jaar. In het tweede jaar kunnen we keuzeprogramma’s kiezen. Deze zijn niet verdiepend, zoals de minor, maar verbreedend. Ik wist al dat ik copywriting ging kiezen en na de presentaties over alle andere keuzeprogramma’s begon ik te twijfelen. Grafisch, of intercultural communication? (We hebben de keuze uit copywriting, video en fotografie, communicatiemanagement, grafisch, eventmanagement en intercultural communication.) Na kort overleg en wat denken heb ik besloten en me zojuist ingeschreven voor copywriting (tweede semester) en… Intercultural communication!

Ik ben helemaal excited, haha! Intercultural communication wordt in het Engels gegeven, de klas is gemixt met exchange students en (misschien nog wel het leukste;) ze gaan op reis! Ze gaan in oktober naar China (maar volgens mij moet je wel ingeloot worden) en in januari gaan ze weer op reis (daarvoor weet ik niet of je ingeloot moet worden). Bij copywriting ga je natuurlijk heel erg veel schrijven, helemaal leuk. Dat heb ik dus expres in het tweede deel van het jaar gedaan, want in november ga ik al zoveel schrijven natuurlijk, haha!RSS feed for comments on this post.

 1. tineke schreef op June 6, 2012:

  Goeie keuzes :) Ik heb niet voor copywriting gekozen omdat je dan heel veel met deadlines zit (althans, vroeger wel, ze gooien de opleiding steeds weer om, hahah) maar het lijkt me wel heel leuk! :)

  [Reply] 2. Roxanne schreef op June 6, 2012:

  Ik zou echt niet kunnen kiezen, maar dat had ik bij mijn eigen opleiding ook al. Er is zoveel leuks! Hier kon ik helaas geen copywriting kiezen omdat die in het blok dat ik hem kon doen geschrapt was wegens te weinig animo, dus uiteindelijk heb ik nu marketing extra gedaan zodat ik wel door kon gaan. En eigenlijk was dat nog best nuttig. Er zijn gewoon teveel onderdelen die bij communicatie passen en die heel leuk zijn om te doen he? :)

  [Reply] 3. Lydia schreef op June 6, 2012:

  Dat klinkt allemaal super interessant! Zo jammer dat je móet kiezen, maar met een mogelijke reis naar China denk ik wel dat je de leukste hebt gekozen. Hopelijk ontmoet je een hoop interessante mensen in de gemixte klassen. :)

  [Reply] 4. Mirthe schreef op June 6, 2012:

  Wauw, een reis naar China is heel bijzonder! Ik hoop voor je dat je daarmee mee kan :) Het klinkt in ieder geval allebei heel interessant, dus dat moet goedkomen!

  [Reply] 5. Kinga schreef op June 6, 2012:

  Wat een moeilijke keus zeg! Ik zou het ook echt niet weten. En ik zag het al op je facebook, van China, wat gaaf zeg! Ik hoop echt voor je dat je ingeloot wordt!

  [Reply] 6. Olga schreef op June 6, 2012:

  Ik heb een literatuurminor gekozen en die is zo dramatisch geregeld dat ze ‘m na dit jaar toch maar om gaan gooien :’)

  [Reply] 7. Ilse schreef op June 7, 2012:

  Hoe gaaf is dat, met school naar China! Super cool!

  [Reply] 8. Mama schreef op June 7, 2012:

  intercultureel komt ook goed van pas als je je droom kunt gaan volgen. Als je veel in het buitenland bent kan het heel handig zijn als je weet hoe de mensen daar denken en communiceren.
  Ik hoop dat deze keuze je brengt waar je op hoopt.
  X

  [Reply] 9. Harmke schreef op June 7, 2012:

  Klinkt heel erg leuk! Vooral het vele schrijven en een reis naar China!

  [Reply]Laat ook een bericht achter