My year in music

Ik houd van jaaroverzichten. Nog leuker? Jaaroverzichten die mij dingen over mijn jaar vertellen. Zoals het Jetpack overzicht dat ik in mijn mail krijg over Next-Chapter.nl (binnenkort online), maar ook ‘my year in music’ van Spotify. Nieuwsgierig?

42% van de muziek waar ik naar luister is pop. Dit is ‘gewone’ pop, maar ook country, dance en electronic. 21% van de tijd luister ik naar dance pop, 16% naar house, 12% naar pop rock en ook 12% naar progressive house.

De artiest waar ik het meest naar luisterde was Avicii, zijn album True is het best beluisterde album in mijn Spotify-lijst (Dat komt denk ik alleen maar omdat het nieuwste album van David Guetta nog niet zo lang uit is, haha). De playlist waar ik het meest naar luisterde is de Billboard Hot 100. En de top 3 meest beluisterde artiesten? Na Avicii komen David Guetta (2) en Phillip Phillips (haha, ja, dat is echt zijn naam).

Mijn top 10 songs van het jaar?

 1. Can’t Hold Us – Macklemore & Ryan Lewis
  Mijn powersong voor het hardlopen van dit jaar!
 2. Titanium – David Guetta
 3. Rather Be – Clean Bandit
  En dan te bedenken dat ik dit zo’n irritant liedje vond, de eerste keer dat ik ‘m hoorde
 4. The Spark – Afrojack
 5. Addicted to You – Avicii
 6. Timber – Pitbull
 7. Shotgun – Yellow Claw
 8. Wake Me Up – Avicii
 9. All The Way – Timeflies
 10. Hey Brother – Avicii

Ook leuk, waar je muziek vandaan komt. 50% van de muziek waar ik naar luister komt uit Amerika. Daarna komt United Kingdom (16%), Zweden (9%), Nederland (9%) en Frankrijk (5%). En waar je naar luistert in de verschillende seizoenen: Avicii in de winter en de zomer, in de lente luisterde ik naar Phillip Phillips en in de herfst vooral naar David Guetta (toen kwam zijn nieuwe album uit en waren de festivals geweest waar ik hem had gezien).

Dit jaar luisterde ik 58,317 minuten naar Spotify. Dat zijn iets meer dan 40 dagen. 40! 50% daarvan luisterde ik op mijn mobiel, dus waarschijnlijk op de fiets, tijdens het hardlopen, in de trein en in de bus. Op maandag luister ik het meeste naar muziek, gemiddeld zo’n 5 uur. Niet zo raar, want op maandag zit ik al drie uur in het openbaar vervoer.

Gebaseerd op de muziek waar ik in 2014 naar luisterde, is er een afspeellijst gemaakt voor 2015.


Wat kwam er bij jouw year in review uit?

Share:

3 Comments

 1. December 30, 2014 / 11:50 pm

  Oh, alleen al voor zo’n fancy overzichtje zou ik misschien eens Spotify moeten gaan gebruiken. Ik download alles nu nog heel oldskool en dump het dan in Itunes, haha.

 2. December 31, 2014 / 5:44 am

  Oooh ja, ‘Can’t hold us’, daar heb ik ook wel een paar keer goed mee kunnen sporten!

  Fijne jaarwisseling alvast! <3

 3. December 31, 2014 / 9:38 am

  AVICII!!! <3 Oh man, ik wil weer met jou dansen op Avicii. Wat een hemelse zomer was het! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *